Πόσο κλικ σου κάνει μια αγγελία…

katharo-spiti

Εσύ θα πρόσεχες ή θα επικοινωνούσες μια αγγελία, που δεν έχει καθόλου φωτογραφίες να δεις?

Τότε γιατί να προσέξουν ή να επικοινωνήσουν οι άλλοι με σας, για την αγγελία που πιθανόν έχετε καταχωρήσει και δεν έχετε βάλει καμία φωτογραφία?

Μία φωτογραφία λένε, ίσον χίλιες λέξεις και όχι άδικα… μια καλή και όμορφη φωτογραφία είναι ικανή να τραβήξει το βλέμμα και το ενδιαφέρον σας, να προσελκύσει τα βλέμματα να την κοιτάξουν λίγο περισσότερο και σίγουρα να κινήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη να μπει στον κόπο να διαβάσει την συγκεκριμένη αγγελία.

Αυτή είναι η επιτυχία ή μάλλον κάπως έτσι ξεκινάει η επιτυχία σε μια αγγελία, να καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον και να κάνει τους επισκέπτες να την διαβάσουν, να την προσέξουν και να δώσουν περισσότερο βάση σε αυτήν από ότι σε άλλες αγγελίες.

Αν δεν τραβήξει τα βλέμματα, αν δεν παρακινήσει τους επισκέπτες να μπουν στην διαδικασία να την διαβάσουν, τότε πως θα καταφέρετε να φτάσετε στην πώληση?

Όπως βλέπεται λοιπόν μια σωστή και καλή αγγελία που μπορεί να έχει επιτυχία, δεν εξαρτάτε μόνο από την τιμή ή από την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, αλλά από διάφορους παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ή όχι μιας αγγελίας. Φυσικά η τοποθέτηση φωτογραφίας και μάλιστα μιας καλής φωτογραφίας, είναι ένας από τους κυριότερους λόγους, γιατί αυτό θα είναι από τα πρώτα βήματα, ώστε να τραβήξει την προσοχή και τα βλέμματα πάνω της.

katharo-saloni

Είναι όμως αρκετό αν προσθέσουμε φωτογραφίες, να τραβήξουμε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον, ώστε να έχει επιτυχία η αγγελία μας?

Όχι δεν είναι αρκετό απλά το ότι θα προσθέσουμε φωτογραφίες, πρέπει να είναι όσο γίνεται καλές και καθαρές (όχι απαραίτητα επαγγελματικές, αλλά καλές).

Αν κάνετε μια έρευνα και μπείτε σε διάφορα site με αγγελίες, θα δείτε και αγγελίες που έχουν φωτογραφίες, αλλά είναι τόσο χάλια, τόσο κακές, που πραγματικά αντί να αναδεικνύουν μια αγγελία και να τραβάνε τα βλέμματα, αντιθέτως πιστεύω ότι την χαντακώνουν τις περισσότερες φορές.

Θα δείτε αγγελίες με φωτογραφίες που μπορεί να είναι κακοτραβηγμένες, σκοτεινές, θολές κι όλα αυτά  γιατί προφανώς αυτοί που τις τράβηξαν, δεν αφιέρωσαν λίγο χρόνο παραπάνω, ώστε να ανοίξουν να μπει λίγο φώς στο χώρο, να προσπαθήσουν να σταθεροποιήσουν την φωτογραφική μηχανή ή το κινητό τους κάπου, ώστε να μην κουνηθεί η φωτογραφία και φυσικά να τραβήξουν αρκετές φωτογραφίες, ώστε να καταφέρουν να ξεδιαλέξουν κάποιες που θα είναι καλύτερες από άλλες….

adio-domatio

Αλήθεια αναρωτηθήκατε?

Πως σας φαίνονται οι αγγελίες από άλλους χρήστες που μπορεί να είδατε με θολές,  σκοτεινές και κακκοτραβηγμένες φωτογραφίες?

Σας άρεσαν αυτές οι αγγελίες?

Πιστεύετε ότι αυτές οι αγγελίες θα τραβήξουν το ενδιαφέρον κάποιου αγοραστή  ευκολότερα?

Γιατί λοιπόν θέλετε να πέσετε στο ίδιο λάθος που έκαναν και όλοι αυτοί, που πρόσθεσαν αγγελίες που δεν σας άρεσαν και δεν τραβούν το ενδιαφέρον?

Δεν χρειάζεται να σας πίσω εγώ για κάτι… αναρωτηθείτε μόνοι σας, πηγαίνοντας σε ένα site αγγελιών, ποιες ήταν αυτές οι αγγελίες που σας άρεσαν και ποιες ήταν αυτές οι αγγελίες που σας τράβηξαν την προσοχή?

Μήπως αυτές που είχαν καλή φωτογραφία και ήταν σωστά δομημένες, με τραβηχτικό τίτλο και πλήρη αναλυτική περιγραφή, χωρίς να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια πράγματα?

Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει… οπότε, γιατί κι εσείς να μην φτιάξετε μια όμορφη και σωστή καταχώρηση για την αγγελία σας, γιατί να μην προσπαθήσετε να έχετε πιο γρήγορα πιθανόν αποτελέσματα, μόνο θέλετε να προσθέσετε άλλη μια αγγελία που ίσως να την προσέξουν ελάχιστοι, οπότε μειώνονται δραματικά και οι πιθανότητες να πωληθεί το ακίνητο σας?

kouzina-kathari

Τι εννοούμε όμως λέγοντας καλή φωτογραφία και πως μπορεί να το πετύχει κάποιος?

Καλή φωτογραφία, δεν είναι απαραίτητα μόνο η επαγγελματική φωτογραφία, ούτε οι φωτογραφίες που δείχνουν ένα πολυτελέστατο ακίνητο… καλή φωτογραφία είναι αυτή που είναι φωτεινή, που είναι σταθερή και όχι κουνημένη, αυτή που ο χώρος που απεικονίζει είναι καθαρός (έχει καθαριστεί πριν), αυτή που εστιάζει σε όσο περισσότερα πράγματα θα ήθελε να δει κάποιος μέσα από μια σειρά φωτογραφείων για ένα χώρο που δεν έχει πάει ποτέ να τον δει από κοντά…  Όλα αυτά είναι μια καλή φωτογραφία…

Επισκεφτείτε και ξεφυλλίστε αγγελίες σε διάφορα site αγγελιών και παρατηρείστε στις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει και ανεβάσει πάρα πολλοί χρήστες (πωλητές)  τι απεικονίζουν αυτές οι φωτογραφίες. Θα βρείτε φωτογραφίες σπιτιών και τα δωμάτια να είναι άνω κάτω, να έχουν σκουπίδια πεταμένα ή σε τσάντες και όλα αυτά να φαίνονται μέσα στις φωτογραφίες. Θα δείτε φωτογραφίες με μπάζα, με εργαλεία  ή ακόμα και διάφορα άσχετα υλικά να είναι αποθηκευμένα μέσα σε αυτούς τους χώρους και που φυσικά χαλάνε όλη την εικόνα του ακινήτου όπως φαίνεται μέσα από τις φωτογραφίες που προβάλουν οι πωλητές, που τις πρόσθεσαν… κι όλα αυτά γιατί?

halia-domatio

Μάλλον γιατί δεν ήθελαν ή βαρέθηκαν να αφιερώσουν λίγο χρόνο, ώστε να συμμαζέψουν και να καλλωπίσουν λίγο το χώρο που πρόκειται να φωτογραφίσουν, ώστε να βγουν  λίγο καλύτερες και ομορφότερες οι φωτογραφίες από ότι τελικά έβγαλαν και πρόσθεσαν στην αγγελία τους, σε διάφορα site αγγελιών.

Μην ξεχνάτε δείχνοντας μέσα από τις φωτογραφίες ένα χώρο που δεν είναι καθαρός, που δεν είναι καλός και που είναι παραμελημένος, αυτό αυτόματα δίνει στον υποψήφιο αγοραστή το κίνητρο, να σας παζαρέψει την τιμή στον έσχατο βαθμό, γιατί θα τονίζει ότι ο χώρος θέλει ανακαίνιση, θέλει αρκετά χρήματα να φτιαχτεί κλπ. κλπ. κλπ.

Σκεφτείτε λοιπόν όλα τα παραπάνω και προσπαθήστε να φτιάξετε μια αγγελία, που να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για να μπορεί να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες (ενδιαφερόμενους).

Compare listings

Compare